Kerstmarkt in Flevoland

Kerstmarkten in Flevoland zijn altijd een betoverende ervaring tijdens de feestelijke decembermaand. De geur van glühwein en versgebakken stroopwafels zweeft door de lucht, terwijl bezoekers zich onderdompelen in de sfeer van gezelligheid en warmte. De kraampjes, rijkelijk versierd met fonkelende lichtjes, bieden een scala aan ambachtelijke producten en handgemaakte kerstdecoraties.

Leuke kerstmarkt

Op de kerstmarkt struint men langs knusse houten huisjes, waar lokale ambachtslieden hun vaardigheden tonen. Van handgeweven kersttruien tot handgesneden houten ornamenten, er is voor elk wat wils. De klanken van traditionele kerstliederen weerklinken door de straten, terwijl kinderen zich vermaken met ritjes op het nostalgische draaimolentje.

De winterse sfeer wordt versterkt door de aanwezigheid van een imposante kerstboom, rijkelijk versierd met schitterende ballen en glinsterende slingers. Bezoekers kunnen zich opwarmen met een dampende kop chocolademelk of zich tegoed doen aan hartige lekkernijen, variërend van poffertjes tot ambachtelijke erwtensoep.

Het hoogtepunt van de kerstmarkt is vaak de komst van de Kerstman, gehuld in zijn rode pak en vergezeld door zijn vrolijke elfjes. Kinderen verdringen zich om een glimp op te vangen van deze iconische figuur en hun verlanglijstjes persoonlijk aan hem voor te dragen.

Kortom, de kerstmarkten in Flevoland bieden een magische beleving voor jong en oud, waarbij de charme van de winterse feestdagen tot leven komt in een sfeervolle en hartverwarmende omgeving.

Kerstmarkten in Flevoland

Almere Duin – Kerstmarkt
Zaterdag 16 december 2023
Website: https://www.visitflevoland.nl/

Almere Haven Winterfair
zaterdag 16 en zondag 17 december
Meer info

Biddinghuizen
Zaterdag 16 december 2023
Meer info

Urk in wintersferen kerstmarkt
24 en 25 november 2023
Website: Wintersferen kerstmarkt
Facebook: Wintersferen Urk

Wij hebben nog veel meer leuke kerstuitjes op de site staan.

Leuke kerstspullen

BoekenBoeken