Kerstmarkt in Drenthe

Kerstmarkten in Drenthe zijn een betoverende traditie die de provincie elk jaar in een feestelijke gloed hult. Met sfeervolle kraampjes, schitterende lichtjes en een warme ambiance bieden deze markten een unieke ervaring voor bezoekers van alle leeftijden. In steden zoals Assen en Emmen komen lokale ambachtslieden en handelaren samen om hun vakmanschap te tonen en feestelijke lekkernijen aan te bieden.

Leuke kerstmarkt

De geur van glühwein en versgebakken stroopwafels vult de lucht, terwijl bezoekers langs kraampjes slenteren, op zoek naar het perfecte kerstcadeau of gewoon om te genieten van de gezelligheid. Lokale kunstenaars presenteren trots hun handgemaakte kerstdecoraties en ambachtelijke producten, waardoor de kerstsfeer tot leven komt.

Kinderen kunnen zich vermaken met verschillende activiteiten, zoals een ritje in de kersttrein of het ontmoeten van de kerstman. Muzikale optredens zorgen voor een vrolijke noot, terwijl koren en orkesten de bezoekers in de kerststemming brengen. De historische pleinen en sfeervolle straten van Drentse steden worden omgetoverd tot een magische plek waar traditie en gezelligheid samenkomen.

Of je nu op zoek bent naar unieke handgemaakte geschenken, wilt genieten van lokale lekkernijen of gewoon de betoverende kerstsfeer wilt ervaren, de kerstmarkten in Drenthe bieden voor ieder wat wils. Het is een tijd waarin de gemeenschap samenkomt, de winterse kou wordt getrotseerd en de magie van Kerstmis tot leven komt in het hart van Nederland.

Kerstmarkten in Drenthe

Assen – winterfair in de Maasstee
2 december 2023 – 14:00-20:00
meer info

Gees in Wintersfeer
24 en 25 november 2023
Meer info

Nieuw Weerdinge (DR)
XXX 2023
Meer info

Leuke kerstspullen

BoekenBoeken